prosdo.ru
добавить свой файл
1


Рассмотрено: УТВЕРЖДАЮ:

На заседании кафедры Зав. директора по УР

Общих гуманитарных и ­­­ _______Г.А. Словцова

естественно-научных дисциплин

«___»__________ 2012 г.

Зав. кафедры

________________Т.С.Яценко

«___»___________ 2012 г.

Тестовое задание по дисциплине «Английский язык»

___________________________________________________________________________________________________________________

1. Taxis ___ red and yellow.

a) is b) are

c) am d) was
2. There ___ flowers in the vase.

a) is b) was

c) are d) am
3. His daughter ___ a computer.

a) have got b) has got

c) haven’t got d) have
4. The cats ___ a basket.

a) have got b) has

c) has got d) hasn’t got
5. Alexandria is a city and major seaport in northern Egypt, in ___ Nile River delta, on a ridge that separates ___ Lake Maryot from ___ Mediterranean Sea.
a) the, - , the b) - , - , the

c) the, the, - d) - , the, -
6. ___ British Isles are a group of islands lying off ___ north-west coast of ___ Europe.
a) The, the, the b) The, the, -

c) - , the, - d) The, - , the
7. We have bought very good ___ .

a) tomato b) tomatos

c) tomatoes d) tomatoe
8. These students are ___ .

a) sportsman b) sportsmen

c) sportsmans d) sportsmens

9. The ___ are in the yard.

a) geese b) gooses

c) geeses d) goose’s
10. His ___ are on the table.

a) knifes b) knife’s

c) knives d) knive
11. I have got two ___ .

a) brother-in laws b) brothers-in-laws

c) brothers-in-law d) brother-in-law
12. These ___ clothes are dirty.

a) girls b) girl’s

c) girls’ d) girls’s

13. In our country Christmas is celebrated on 1/7.


a) the seventh of January b) the seven of January

c) seven of January d) the first of July
14. Tom earns 3 ___ dollars per month.

a) thousand b) thousands

c) the thousands d) the thousand
15. ___ we were in the south we swam in the sea and tanned.

a) When b) Where

c) Since d) Because
16. Man has played the power game ever ___ he appeared on the Earth.

a) when b) since

c) because d) why
17. In Russia there was another class ___ dramatic shows which were called “Vertep”.
a) from b) about

c) out of d) of
18. ___ their earlier form “Vertep” plays were very popular.

a) In b) Within

c) During d) Inside of
19. She had taken the advice, but the decision was ___ .

a) her b) she

c) hers d) she’s
20. I spoke to Mr. Lloyds yesterday. ___ promised to call me back.

a) She b) They

c) He d) Him
21. The room was empty. There was ___ .

a) somebody b) something

c) nobody d) anybody
22. ___ is expensive nowadays.

a) Everything b) Nothing

c) Everybody d) Something
23. This book is ___ (твоя) and that one ___ (моя).

a) your, my b) yours, mine

c) your, mine d) yours, my

24. Ann doesn’t like her friend’s dog; she thinks ___ (ее) is better.

a) hers b) her

c) its d) she’s

25. You only have to make ___ foreign friends to understand how absurd national stereotypes are.

a) few b) a little

c) little d) a few

26. There was ___ coffee in the cup.

a) little b) many

c) few d) a few
27. ___ adults think of their childhood as a happy period.

a) Most b) The most

c) A most d) More

28. We know ___ than we want to know .

a) last b) least

c) less d) more little

29. It was absolutely the ___ food I have ever had.


a) worst b) worse

c) most bad d) baddest
30. Anne is ___ girl in our school.

a) the beautiful b) the most beautiful

c) a more beautiful d) beautiful
31. ___ judge a man by his questions rather than his answers.

a) Aren’t b) Not

c) No d) Don’t
32. ___ necessary to study well.

a) It be b) There is

c) It is d) There are
33. There ___ some butter on the plate.

a) is b) are

c) were d) am
34. There ___ mice in the cellar.

a) is b) are

c) was d) am
35. Every day Johnny ___ to a street corner and ___ for the school bus.

a) walks…waits b) is walking…waits

c) walks…is waiting d) is walking…is waiting
36. They ___ meat at the market.

a) are always buying b) always buys

c) always buy d) have always been buying
37. Kate is a vegetarian, she ___ meat.

a) isn’t eating b) hasn’t been eating

c) doesn’t eat d) don’t eat
38. My sister ___ some new clothes last week.

a) had bought b) bought

c) was buying d) has bought
39. He ___ a cigarette two months ago.

a) has last smoked b) was last smoking

c) last smoked d) had smoked
40. After leaving school, James ___ it very difficult to get a good job.

a) has found b) found

c) had found d) had find
41. Reforming British universities ___ the quality of research and teaching there.

a) improve b) are improving

c) to improve d) will improve
42. In the nearest future in some Eastern Asia countries education ___ some changes.
a) undergo b) underwent

c) will undergo d) has undergone
43. It ___ at the moment.

a) doesn’t rain b) isn’t rain

c) isn’t raining d) won’t rain
44. “Where is your sister?” – “She ___ a bath”.

a) has b) is having

c) has been having d) had


45. We ___ in a wonderful age.

a) is living b) are living

c) has been living d) to be living
46. The children ___ so much noise that we couldn’t listen to the news on the radio.

a) made b) had made

c) were making d) had been making

47. ___ when you came in?

a) Did it snow b) Was it snowing

c) Was it snow d) Was there snow

48. When she was young, she ___ people. Nobody liked it.

a) had always criticized b) was always criticising

c) always criticized d) were always criticising

49. Tom ___ play tennis well, but he ___ play a game yesterday because he was ill.

a) could, couldn’t b) can, was able

c) can, couldn’t d) couldn’t, can

50. We ___ learn to distinguish morally and moralizing.

a) must b) needs

c) was to d) has to

51. It ___ be true that supermarkets make shopping easier.

a) need b) may

c) had d) is to

52. He studied sculpture because he enjoyed ___ with clay.

a) to work b) working

c) having worked d) to be working

53. We went ___ last holiday.

a) to climb b) climbing

c) for climbing d) to climbing

54. Who ___ Phil with his homework?

a) does help b) helps

c) do help d) has help

55. Fiona never buys expensive clothes, ___ ?

a) does Fiona b) doesn’t she

c) does she d) don’t she

56. They are having a meeting, ___ ?

a) haven’t they b) aren’t they

c) are they d) have they

57. When ___ from his business trip?

a) has he returned b) did he return

c) was he returning d) did he returned

58. All managers were doing something when a new employee came in, ___ ?

a) weren’t they b) wasn’t he

c) didn’t he d) weren’t managers

59. ___ people work better if they are given complete freedom and responsibility?


a) Will b) Were

c) Is d) Do

60. ___ you believe that Nick will go to London next month?

a) Are b) Do

c) Is d) Have
61. Telephone boxes ___ brown.

a) is b) are

c) am d) was

62. There ___ some tea in the cup.

a) is b) are

c) am d) was

63. Their sons ___ good marks. They are the best at school.

a) have got b) has got

c) hasn’t got d) haven’t got

64. The girl ___ a walkman. She listens to it every day.

a) has got b) hasn’t got

c) have got d) haven’t got

65. ___ Mont Blanc is ___ highest mountain of ___ Alps.

a) the, the, - b) the, - , the

c) - , the, the d) - , - , the

66. ___ Lake Baikal is ___ deepest lake in ___ world.

a) the, - , a b) the, the, a

c) - , the, - d) - , the, the

67. Three ___ are in the field.

a) deer b) deers

c) deeres d) deer’s

68. I met ten merry ___ , six pretty ____ and five happy ___ .

a) mans, womans, childs b) men, women, children

c) mens, womens, childs d) men, womans, childrens

69. Ella, put your ___ on the ___ .

a) books, shelfs b) books, shelfes

c) books, shelves d) books, shelfs’

70. His ___ are in the yard.

a) ox b) oxes

c) oxen d) oxs

71. These ___ toys are new.

a) children’s b) childrens’

c) childs’ d) child’s

72. This ___ office is light.

a) doctors’ b) doctor’s

c) doctor d) doctores

73. We celebrate International Women’s Day on 3/8.

a) the third of August b) third of August

c) the eighth of March d) eighth of March

74. He wrote 225 ( ___ ) books.

a) two hundred twenty five b) two hundreds twenty five

c) two hundred and twenty fifth d) two hundred and twenty five


75. The thieves knew ___ the collection of jewels was hidden.

a) where b) then

c) who d) what

76. We decided not to go to the cinema ___ it was raining heavily.

a) since b) then

c) because d) where

77. A river boat passed ___ the bridge.

a) under b) above

c) by d) along

78. The whole family was sitting ___ the dinner table.

a) about b) round

c) beside d) on

79. That’s my coat, and the gloves are ___ too.

a) me b) my

c) mine d) hers

80. My pen is on the table. I don’t know where ___ is.

a) she b) he

c) its d) yours

81. There is ___ special in her. She is quite an ordinary person.

a) something b) anything

c) everything d) nothing

82. Send me ___ to help with this work.

a) some b) any

c) somebody d) anybody

83. Tom and ___ (его) wife are walking with ___ (их) children in the park now.

a) his, theirs b) his, their

c) him, their d) him, them

84. ____ (наши) oranges aren’t good. I think, ____ (их) are better.

a) ours, theirs b) our, theirs

c) our, their d) us, them

85. I feel lonely as I’ve got ___ friends here.

a) many b) few

c) little d) much

86. It’s a pity, but very ___ people have heard about it.

a) much b) little

c) a few d) few

87. I haven’t got ___ time as I thought.

a) more b) so many

c) as much d) so more

88. Tom feels ___ than a day before yesterday.

a) the best b) better

c) good d) more good

89. This was the ___ film I’ve ever seen.

a) funniest b) funny

c) funnier d) most funniest

90. This book is ___ than that one.

a) most interesting b) interestinger

c) more interesting d) interesting

91. ___ yourself necessary to somebody.

a) Make b) To make

c) You make d) Making

92. ___ is dangerous to play on the road.

a) There b) Here

c) Those d) It

93. There ___ a pen and some books on the table.

a) are b) were

c) am d) is

94. There ___ deer in the field. They are grey.

a) is b) was

c) am d) are
95. People ___ their lives worrying about money.

a) are spending b) spend

c) have spent d) has spent

96. Jill ___ long brown hair and big blue eyes.

a) is having b) has got

c) have got d) are having

97. I ___ what you’re talking about.

a) don’t understand b) am not understanding

c) not understanding d) are not understand

98. In his youth, he ___ very lazy.

a) was being b) has been

c) was d) were

99. How many people ___ in The Second World War?

a) did die b) have died

c) died d) had died

100. How long ago ___ ?

a) did they marry b) have they married

c) they married d) married they

101. Lose an hour in the morning, and you __ all day looking for it.

a) have spent b) spending

c) were spending d) will spend

102. Students think that in a short time the reform ___ education move useful.

a) will have made b) make

c) will make d) has made

103. Mr. Tigers is making phone calls ___ .

a) every day b) now

c) often d) usually

104. Because of the destruction of tropical forests, many animals and plants ___ right now.

a) disappearing b) is disappearing

c) was disappearing d) are disappearing

105. Just now a girl ___ on the green grass.

a) lying b) are lying

c) is lying d) to be lying


106. When we came to the office she ___ a letter.

a) is typing b) was typing

c) has typing d) had been typing

107. While you ___ through the contract we ___ a meeting with our partners.

a) were looking, were having b) was looking, was having

c) are looking, were having d) has looked, has had
108. I ___ a letter when you rang me up.

a) have reading b) has reading

c) was reading d) were reading

109. In most countries you ___ a special license to hunt wild animals.

a) need to have b) can have

c) may have d) could have

110. We were in a hurry, so we ___ take a taxi.

a) could b) must

c) may d) had to

111. Take an umbrella, it __ rain. You never know.

a) can b) must

c) may d) should

112. I think ___ should be forbidden in the workplace.

a) to smoke b) smoke

c) smoking d) smoked

113. We all have to learn ___ our emotions.

a) controlling b) to control

c) to be controlled d) have controlled

114. How ___ his new job?

a) is your brother liking b) does your brother like

c) has your brother liked d) does your brother likes

115. ___ a dog when you were living in Germany?

a) Have you b) Have you had

c) Did you have d) Were you having

116. ___ rain on Friday?

a) Was it b) Did

c) It d) Did it

117. You’d love an ice-cream, ___ you?

a) don’t b) hadn’t

c) wouldn’t d) didn’t

118. What ___ for?

a) people go there b) do people go abroad

c) shall I do there d) abroad shall I do

119. ___ this information interest you?

a) Is b) Are

c) Do d) Does

120. What ___ ?

a) were you looking for b) for were you looking

c) you were looking d) looked you


121. What ___ ?

a) are you looking for b) for are you looking

c) you are looking d) looking you

122. ___ people work better if they are given complete freedom and responsibility?

a) Will b) Were

c) Is d) Do

123. What ___ for?

a) people go there b) do people go abroad

c) shall I do there d) abroad shall I do

124. When ___ from his business trip?

a) has he returned b) did he return

c) was he returning d) did he returned

125. ___ rain on Friday?

a) Was it b) Did

c) It d) Did it

126. Fiona doesn't buy expensive clothes, ___ ?

a) does Fiona b) doesn’t she

c) does she d) don’t she

127. How ___ her new job?

a) is your sister liking b) does your sister like

c) has your sister liked d) does your sister likes

128. We went ___ last holiday.

a) to climb b) climbing

c) for climbing d) to climbing

129. I think ___ should be fined in the workplace.

a) to smoke b) smoke

c) smoking d) smoked
130. It ___ be true that supermarkets make shopping easier.

a) need b) may

c) had d) is to

131. We were in a hurry, so we ___ take a taxi.

a) could b) must

c) may d) had to

132. Tom ___ play tennis well but he ___ play a game yesterday because he was ill.

a) could, couldn’t b) can, was able

c) can, couldn’t d) couldn’t, can

133. I ___ a letter when you rang me up.

a) have reading b) has reading

c) was reading d) were reading

134. ___ when you came in?

a) Did it snow b) Was it snowing

c) was it snow d) was there snow

135. When we came to the office she ___ a letter.

a) is typing b) was typing

c) has typing d) had been typing


136. We ___ in a wonderful age.

a) is living b) are living

c) has been living d) to be living

137. Because of the destruction of tropical forests, many animals and plants ___ right now.

a) disappearing b) is disappearing

c) was disappearing d) are disappearing
138. It ___ at the moment.

a) doesn’t rain b) isn’t rain

c) isn’t raining d) won’t rain
139. Students think that in a short time the reform ___ education move useful.

a) will have made b) make

c) will make d) has made

140. Reforming British universities ___ the quality of research and teaching there.

a) improve b) are improving

c) to improve d) will improve

141. How long ago ___ ?

a) did they marry b) have they married

c) they married d) married they

142. He ___ a cigarette two months ago.

a) has last smoked b) was last smoking

c) last smoked d) had smoked

143. In his youth, he ___ very lazy.

a) was being b) has been

c) was d) were

144. Kate is a vegetarian, she ___ meat.

a) isn’t eating b) hasn’t been eating

c) doesn’t eat d) don’t eat

145. Jill ___ long brown hair and big blue eyes.

a) is having b) has got

c) have got d) are having

146. Every day Johnny ___ to a street corner and ___ for the school bus.

a) walks…waits b) is walking…waits

c) walks…is waiting d) is walking…is waiting

147. Three ___ are in the field.

a) deer b) deers

c) deeres d) deer’s

148. There ___ some butter on the plate.

a) is b) are

c) were d) am

149. ___ is dangerous to play on the road.

a) There b) Here

c) Those d) It

150. ___ judge a man by his questions rather than his answers.

a) Aren’t b) Not


c) No d) Don’t

151. This book is ___ than that one.

a) most interesting b) interestinger

c) more interesting d) interesting

152. It was absolutely the ___ food I have ever had.

a) worst b) worse

c) most bad d) baddest

153. Tom feels ___ than a day before yesterday.

a) the best b) better

c) good d) more good

154. ___ adults think of their childhood as a happy period.

a) Most b) The most

c) A most d) More

155. It’s a pity, but very ___ people have heard about it.

a) much b) little

c) a few d) few

156. You only have to make ___ foreign friends to understand how absurd national stereotypes are.

a) few b) a little

c) little d) a few

157. ____ (наши) oranges aren’t good. I think, ____ (их) are better.

a) ours, theirs b) our, theirs

c) our, their d) us, them
158. This book is ___ (твоя) and that one ___ (моя).

a) your, my b) yours, mine

c) your, mine d) yours, my

159. Send me ___ to help with this work.

a) some b) any

c) somebody d) anybody

160. The room was empty. There was ___ .

a) somebody b) something

c) nobody d) anybody

161. My pen is on the table. I don’t know where ___ is.

a) she b) he

c) it d) yours

162. She had taken the advice, but the decision was ___ .

a) her b) she

c) hers d) she’s

163. The whole family was sitting ___ the dinner table.

a) about b) round

c) beside d) on

164. In Russia there was another class ___ dramatic shows.

a) from b) about

c) out of d) of

165. We decided not to go to the cinema ___ it was raining heavily.

a) since b) then

c) because d) where

166. ___ we were in the south we swam in the sea and tanned.


a) When b) Where

c) Since d) Because

167. He wrote 225 ( ___ ) books.

a) two hundred twenty five b) two hundreds twenty five

c) two hundred and twenty fifth d) two hundred and twenty five

168. In our country Christmas is celebrated on 1/7.

a) the seventh of January b) the seven of January

c) seven of January d) the first of July

169. This ___ office is light.

a) doctors’ b) doctor’s

c) doctor d) doctores

170. I have got two ___ .

a) brother-in laws b) brothers-in-laws

c) brothers-in-law d) brother-in-law

171. His ___ are in the yard.

a) ox b) oxes

c) oxen d) oxs

172. The ___ are in the yard.

a) geese b) gooses

c) geeses d) goose’s

173. I met ten merry ___ , six pretty ____ and five happy ___ .

a) mans, womans, childs b) men, women, children

c) mens, womens, childs d) men, womans, childrens

174. We have bought very good ___ .

a) tomato b) tomatos

c) tomatoes d) tomatoe

175. ___ Lake Baikal is ___ deepest lake in ___ world.

a) the, - , a b) the, the, a

c) - , the, - d) - , the, the

176. Alexandria is a city and major seaport in northern Egypt, in ___ Nile River delta, on a ridge that separates ___ Lake Maryot from ___ Mediterranean Sea.

a) the, - , the b) - , - , the

c) the, the, - d) - , the, -
177. The girl ___ a walkman. She listens to it every day.

a) has got b) hasn’t got

c) have got d) haven’t got

178. His daughter ___ a computer.

a) have got b) has got

c) haven’t got d) have

179. There ___ some tea in the cup.

a) is b) are

c) am d) were

180. Taxis ___ red and yellow.

a) is b) are

c) am d) was

181. This is _____ Black sea.


A) a B) an C) the D) ---

182. My mother speaks _____ French.

A) a B) an C) the D) ---

183. What ____ pity!

A) a B) an C) the D) ---

184. My brother goes to _____ school.

A) a B) an C) the D)---

185. His lessons start in _____ morning.

A) a B) an C) the D) ---

186. These _____ long texts.

A) am B) are C) was D) is

187. Three sheep ____ in the field.

A) am B) are C) was D) is

188. эта роза

A) that B) these C) those D) this

189. те куклы

A) that B) these C) those D) this

190. These ____ are my aunts.

A) womans B) women C) womens D) woman’s

191. These ____ are new.

A) knifes B) knife C) knives D) knife’s

192. The _____ have gone bad.

A) tomatos B) tomatoes C) tomato D) tomato’s

193. I spoke to Mr. Lloyds yesterday. _____ promised to call me back.

A) she B) they C) he D) him

194. James took the book and opened _____.

A) that B) this C) it D) it’s

195. Give this book to Frank. It’s _____ .

A) his B) him C) he D) he’s

196. “Who is that?” – It’s _____ .

A) I B) me C) mine D) our
197. It was the ____ food I have ever had.

A) worst B) worse C) most bad D) baddest

198. Fiona is _____ girl at our school.

A) the most beautiful B) a more beautiful

C) the beautifulest D) most beautiful
199.Bob is _____ than his sister.

A) more younger B) younger

C) the youngest D) the younger

200. Spanish is ____ than German.

A) easy B) the easiest C) easier D) easyer

201. It is as ____ today as it was yesterday.

A) cold B) colder C) the coldest D) more cold

202. Jill ____ long brown hair and big blue eyes.

A) is having B) has got C) have got D) does have


203. The conference ______ last year.

A) takes place B) taken place C) will take place D) took

204. They _____ tennis the whole morning 2 days ago.

A) were playing B) played C) didn’t play D) will play

205. He brought three books from the library, ____ ?

A) didn’t it B) did he C) didn’t he D) doesn’t he

206. What time ______ tomorrow?

A) will they meet B) will they met

C) are they meet D) do they meet

207. We _____ the text at the moment.

A) will read B) read C) don’t read D) are reading

208. “Where is Bob?” – “He ____ in the garden”.

A) smokes B) smoke C) is smoking D) smoked

209. Next year they _____ to the Ukraine.

A) went B) go C) is going D) will go

210. He _____ TV when his mother came.

A) was watching B) watches

C) is watching D) will watch
211. This … a cat. … cat is sleeping now.+

a) are, the b) is, the c) were, a d) am, the
212. These are … . +

a) dog b) dog's c) dogs d) dogges
213.This is … car. … car behind it is my father's.+

a) an, a b) mine, the c) my, the d) hers, the
214.That is … apple. +

a) the b) an c) ours d) no
215.I like … new dress. +

a) your b) a c) not d) those
216.She has got few friends. … friends study at college. +

a) her b) his c) hers d) their
217.Those … my books. +

a) be b) was c) is d) are
218.There … a picture on the wall. +

a) weren't b) were c) is d) are
219.My mother … got a new job. +

a) have b) haven't c) has d) has no
220.We … got any textbooks. The textbooks are in some other department. +

a) have b) haven't c) has d) hasn't
221.He … some money. +

a) haves b) has c) don't have d) have

222. They … any money. I will give them some.

a) doesn't have b) don't have c) hasn't got d) have no

223.How old are you? - … . +

a) I have 27 years. b) I am fine. c) I am 27 years old. d) I have 27 years old.
224.This room isn't … . This is … room. +

a) mine, their b) my, their c) my, theirs d) mine, theirs
225.He always washes his car … . +

a) herself b) hisself c) himself d) him self
226.Do you ever talk to …? +

a) myself b) youself c) theirselves d) yourself
227.You can have your ice-cream only … you have dinner. +

a) while b) after c) before d) until
228.Once upon a time, … three bears who lived in a forest.

a) were b) was c) there were d) was there
229.… the answer? - Yes, the answer is twenty-eight.

a) Know you b) Knowing you c) You know d) Do you know
230.… his new job?

a) Does he like b) Do he like c) He like d) Like
231.Do you brush your teeth after every meal? - … . +

a) Yes, me do. b) Yes, I do. c) No, I donot. d) No, I dont.
232.- …? - My sister is a secretary. +

a) Which is your sister? b) Why is your sister? c) Who is your sister? d) What is your sister?
233 - …? - I'm going to work. +

a) What are you going? b) Why are you going? c) Where are you going? d) Where you are going?
234.How much is a plane ticket to Rio? - … .

a) It's very very. b) It's not much. c) Is a lot. d) It is many money.
235.How was the movie last night?

a) It was a action. b) Was it comedy. c) It was science fiction kind. d) It was boring.
236.He plays soccer, …? +

a) isn't he b) doesn't he c) does he d) didn't he
237.She plays tennis … Wednesdays. +

a) in b) at c) on d) with

238.I need to finish this … Friday, it's a deadline. +


a) during b) on c) at d) by
239.…? - I'm from France.

a) When are you from? b) Where are you from? c) Where are you? d) Are from where you?
240.Are you French? - … .

a) Yes, I is. b) Yes, I do. c) Yes, I am. d) No, I am.
241.Do you speak English? - … .

a) Yes, I do. b) Yes, I don't. c) No, I do. d) Yes, I does.
242…? - I have breakfast at 7 a.m.

a) Where do you have breakfast? b) When breakfast you? c) Do you breakfast? d) When do you have breakfast?
243… me any question.

a) listen b) look c) ask d) take
244. … at this picture.

a) look b) watch c) see d) bring
245. He … in a bank.

a) lives b) works c) runs d) speak
246… to this song.

a) hear b) say c) listen d) give
247.Ann told me a very … story.

a) interesting b) interest c) interested d) interestingly
248.Выбери правильное числительное: He has got thirteen birds. +

a)14 b)13 c)15 d)19
249.Выберите правильный перевод: У него тридцать пятый результат. +

a) firty-fifth b) thirty-fifth c) thirty-fiveth d) thirtieth-fifth
250.Выберите ЛИШНЕЕ слово:

a) Friday b) Wednesday c) July d) Monday
251.Выберите ЛИШНЕЕ слово: +

a) August b) February c) September d) Italian
252.Выберите ЛИШНЕЕ слово: +

a) Saturday b) Germany c) Portugal d) Korea
253.Выберите ЛИШНЕЕ слово: +

a) Swiss b) Japan c) French d) Chinese
254.This book is a … one. +

a) interestinger b) the most interesting c) more interesting d) interesting

255.That was … horse I ever saw in my life. +

a) the most quick b) quickest c) the quicker d) the quickest
256.I saw … people in the street that morning. +

a) much b) lot c) many d) any
257.I don't like … sugar in my tea. +

a) much b) many c) lot d) any
258.Выберите ПРАВИЛЬНЫЙ вариант: +

a) the worst toothes b) worst teath c) the worst teeth d) the baddest teeth

259.Выберите ПРАВИЛЬНЫЙ вариант: +

a) the best runner b) bestest runner c) the goodest runnist d) the best runnor
260.Выберите ПРАВИЛЬНЫЙ вариант: +

a) I like to reading. b) I like reading. c) I likes reading. d) I don't like to reads.
261.Укажите НЕПРАВИЛЬНЫЙ вариант: +

a) geese b) apples c) eyes d) moneys
262. That is her sister. … name is Ann.

a. my b. our c. his d. her

263. I don’t know these boys. Do you know…?

a. our b. their c. they d. them

264. Mary and Tom visit … parents very often.

a. they b. their c. theirs d. her

265. … asked her to help us.

a. we b. I c. me d. he

266. We know their names, but they don’t know …

a. us b. our c. ours d. your

267. He cut …shaving this morning.

a. him b. himself c. yourself d. myself

268. She has injured …

a. themselves b. yourself c. herself d. us

269. We shall do it …

a. ourselves b. myself c. herself d. himself

270. … is our house.

a. the b. that c. these d. those

271. …book is more interesting than that one.

a. this b. that c. those d. these

272. Jane told the secret to …sister.

a. him b. us c. her d. me

273. … name is John.

a. his b. our c. their d. her

274. …is your name?

a. What b. Why c. When d. Who

275. I came in …my mother was cooking dinner.

a. where b. when c. what d. how

276. …does Helen live? In London.

a. Whose b. Why c. Where d. What

277. …clothes are these? They are Tom’s.

a. Who b. Whose c. Where d. What

278. …is your English teacher? - Miss Jones is.

a. Why b. Who c. Which d. What

279. … students are there in your group? - Twenty-nine.

a. How much b. How c. What d. How many

280. Little girl, …are you crying?

a. where b. what c. when d. why

281. … coffee do you drink a day?

a. How much b. How long c. How d. How big

282. … is your pen? The red one.

a. What b. Why c. Which d. Whose

283. …did you give my book? I gave it to Nick.

a. Where b. Why c. Whom d. What

284. Caroline doesn’t know …to do.

a. why b. what c. where d. whose

285. …old are you? I’m seventeen.

a. how b. where c. when d. who

286. I … sleep well last night.

a. could not b. would not c. need not d. can not

287. You have been travelling all day. You…be very tired.

a. must b. could c. should d. can

288. … you be quiet, please? I’m trying to read.

a. can b. should c. would d. could

289. My friend … dance very well.

a. has to b. can c. ought to d. must

290. You … learn these words if you want to speak English better.

a. must b. had to c. have to d. should

291. Mary … see the dentist once she has a toothache.

a. should b. can c. must d. may

292. Take an umbrella. It… rain later.

a. may b. can c. must d. could

293. It’s a secret. You… tell anyone.

a. should not b. can not c. must not d. need not


294. The children … swim in the river. The water is cold.

a. can not b. should not c. might not d. must not

295. You … take his advice. It’s very useful.

a. have to b. had to c. could d. might

296 . Directors …give false promises.

a. ought not to b. should not c. must not d. can not

297. This price is wrong. It … be $30, not $300.

a. should b. must c. would d. can

298. … you open the window, please? It’s hot here.

a. can b. should c. would d. could

299. This airline is … in our city.

a. the oldest b. older c. old d. elder

300. I am … than my brother.

a. tall b. taller c. the tallest d. more tall


Ключи к вопросам

1B 11C 21C 31D 41D 51B

2C 12 C 22A 32C 42C 52B

3B 13A 23B 33A 43C 53B

4A 14 A 24A 34B 44B 54B

5A 15A 25D 35A 45B 55C

6B 16B 26A 36C 46C 56B

7C 17D 27A 37C 47B 57B

8B 18A 28C 38B 48 B 58A

9A 19C 29A 39C 49C 59A

10C 20C 30B 40B 50A 60B

61B 71A 81D 91A 101D 111C

62A 72B 82C 92D 102C 112C

63A 73C 83B 93D 103B 113B

64A 74D 84В 94D 104D 114B

65C 75A 85B 95B 105C 115C

66D 76C 86D 96B 106B 116D

67A 77A 87C 97A 107A 117C

68B 78B 88B 98C 108C 118B

69C 79C 89A 99C 109A 119D

70C 80D 90C 100A 110D 120A

121A 131D 141A 151C 161D 171C

122A 132C 142C 152A 162C 172A

123B 133C 143C 153B 163B 173B

124B 134B 144C 154A 164D 174C

125D 135B 145B 155D 165C 175D

126C 136B 146A 156D 166A 176A

127B 137D 147A 157C 167D 177A

128B 138C 148A 158B 168A 178B

129C 139C 149D 159C 169B 179A

130B 140D 150D 160C 170C 180B 181C, 182D, 183A, 184D, 185C, 186B, 187B, 188D, 189C, 190B, 191C. 192B, 193C, 194C, 195A, 196B, 197A, 198A, 199B, 200C 201A, 202B, 203D, 204A, 205C, 206A, 207D, 208C, 209D, 210A


211 B 212 C 213 C 214 B

215 A 216 A 217 D 218 C 219 C 220 B 221 B

222 B 223 C 224 A 225 C 226 D 227 B 228C 229 D 230 A 231 B 232 D 233 C 234 B 235 D 236 B 237 C 238 D 239 B 240 C 241 A 242 D 243 C 244 A 245 B 246 C 247 A 248 B 249 B 250C 251D 252 A 253 B 254 C 255 D 256 C 257 A 258 C 259 A 260 B 261 D
262d, 263d, 264B, 265A, 266C, 267b, 268C, 269a, 270b, 271a, 272c, 273a, 274a, 275b, 276c, 277b, 278b, 279d, 280d, 281a, 282a, 283c, 284b, 285a, 286A 287A, 288D, 289B, 290А, 291C, 292А, 293С, 294D, 295A, 296C, 297B, 298D 299A, 300B
Вопросы 211-261 включительно— это 50 вопросов базового уровня — на 3.

Вопросы 1-100 включительно — 100 вопросов среднего уровня — на 4.

Вопросы 101-210, 262-300 включительно — высокий уровень — на 5.

Разработали: Соколова Э. В., Саргсян Ю. А., Лозинская С. А.

Выверено 12.03.2011 г. Лозинская, Соколова